groente taco

Eiwitdieet recepten

Het eiwitdieet is erg populair onder mensen die willen afvallen, vanwege haar eenvoudige werking: gewoon lekker blijven eten en toch afvallen. Om je te helpen bij het volgen van een eiwitdieet, volgen hierbij een aantal recepten die je kan maken.

 

Eiwitrijke voeding staat centraal bij eiwitdiëten. Je zal dus merken dat de meeste recepten boordevol vis, vlees en zuivel zitten. Hier en daar wordt natuurlijk ook groente en fruit genuttigd om de recepten af te werken.

groente taco

Eiwitrijke taco’s voor 2 personen

Wat heb je nodig: 4 tacoschelpen, 1 teen knoflook, 2 bosuitjes, 1 courgette, een halve rode paprika, 1 vleestomaat, 1 eetlepel olijfolie, een beetje geraspte kaas en 1 lepel koriander, zout en peper

 

Maak de taco’s klaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (vaak in de oven). Je pelt en versnippert de knoflook en de bosuitjes, snijdt de paprika, courgette en tomaat in blokjes en verhit de olie. Daarin bak je vervolgens de ui en knoflook en voeg je de paprika, courgette en tomaat toe. Dit even lekker laten meebakken en tot slot de koriander toevoegen.

De taco’s kun je vullen met deze mix en naar smaak strooi je er wat kaas overheen. Voor een extra knapperig effect bak je de taco’s af in de oven.

Naar smaak zout en peper toevoegen.

eiwitdieet recepten met omelet

Eiwitvriendelijke omelet

Wat heb je nodig: 2 eieren, kaas, bacon of spek, een courgette, een rode ui en enkele broccoliroosjes en een champignon.

Maak alle groenten fijn en roerbak ze met de champignons, ui en courgette. Als deze mix lekker doorbakken is, doe je de 2 eieren erdoorheen en bak je ze lekker af.

Wil je er nog meer flair aangeven? Doe dan ook wat spinaziesnippers in de pan voor nog meer gevulde omelet. Voor de smaak mag je er ook wat kaas overheen doen.

zalm

Zalmnoot gegrild

Wat heb je nodig: 2 citroenen, 1 rode ui (in snippers), 1 teen knoflook, 4 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel kappertjes, 2 zalmfilets en 1 eetlepel fijngesneden peterselie.

 

Pers een van de citroenen uit. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de rode uit tot deze er glazig uitziet. Giet hier het citroensap overheen en voeg er ook twee eetlepels kokend water aan toe. Laat dit enkele minuten koken op laag vuur, doe er ook de knoflook bij.

Voeg de kappertjes aan  het mengsel toe.

Bestrijk de twee zalmfilets met een eetlepel olijfolie en bestrooi deze pet zout en peper. Snijd de twee citroen door midden. Verhit een grillpan en grill de filets in circa vijf minuten gaar. Halverwege keren. Les de citroenen met de snijkant op de grillpan naast de zalm en grill deze mee. Het snijvlak moet uiteindelijk lekker bruin gekleurd zijn.

Schep de peterselie door het kappertjesmengsel en serveer.

 

ADD YOUR COMMENT