Eiwitdieet schema fase 1

Nog meer eiwitdieet met een eiwitdieet schema

Dat een eiwitdieet schema erg geliefd is, mag wel blijken uit het feit dat er veel mails binnen zijn gekomen over onze vorige post over het eiwitdieet. Om die reden kijken we nog even verder naar wat dit dieet precies inhoudt.

 

Korte samenvatting: wat is het eiwitdieet?

Voor wie het vorige bericht gemist heeft, even kort een samenvatting. Wat is het eiwitdieet? Het eiwitdieet is een dieet waarbij je probeert meer eiwitten te eten. Eiwitten werken positief in je lichaam, want ze verbranden vanzelf vet. Daarbij breken ze geen spiermassa af, wat veel andere diëten wel tot gevolg hebben, maar ze bouwen juist spiermassa op.

Je valt op twee manieren af met een eiwitdieet: enerzijds doordat je spieren aanmaakt en spieren zelf bekend staan als echte vetkillers. Anderzijds doordat eiwitten moeilijk verteerbaar zijn en dus veel energie vergen.

 

Eiwitrijke recepten

De beste manier om met een eiwitdieet aan de haal te gaan is door het nuttigen van eiwitrijke recepten. Die zijn er volop. Producten waar veel eiwitten inzitten zijn bijvoorbeeld vis, vlees en noten en zaden. Ook bepaalde groenten en fruit passen prima binnen de eiwitrijke voedingsstijl.

Je kunt eiwitrijke recepten makkelijk op internet vinden. Wie wil kan dus vandaag nog aan de slag met het volgen van een eiwitdieet. Het is immers vooral een kwestie van eiwitrijk koken en eten. Wie meer inspiratie nodig heeft, lees nog even verder.

 

Een eiwitdieet schema

Er is veel vraag naar een eiwitdieet schema, oftewel een voedingsschema van hoeveel eiwitten je op een dag zou moeten eten om op een gezonde wijze af te vallen. Er zijn twee vormen van eiwitdieet schema’s te verkrijgen, namelijk:

  1. Het schema waarmee je eiwitten eet met als doel om aan te komen in spiermassa. Deze schema’s zijn erg geliefd onder sporters en bodybuilders, die bezig zijn aan hun lichaam te werken.
  2. Een schema waarin je kunt lezen hoeveel eiwitten je moet eten om af te vallen. Een eiwitdieet schema is op die manier meer een dieetvorm.

Onze lezers hebben vooral baat bij een schema waarmee ze kunnen zien hoeveel ze af kunnen vallen. Een dergelijk eiwitdieet schema vind je hieronder (BRON: Slank met Linda.nl).

Eiwitdieet schema fase 1

Eiwitdieet schema fase 2

Je ziet dat het schema uit twee delen bestaat, de Quickstart Fase en de Gemengde Fase. In totaal ben je met beide plannen twee weken bezig, dus een maand in totaal. In die maand zou je, met een goed eiwitdieet, al snel een kilo of tien moeten kunnen zijn verloren.

De dieet schema’s geven je inzicht in wat je moet eten als ontbijt, lunch en diner en twee tussendoortjes. De ingrediënten zijn allemaal betrouwbaar en zitten vol met eiwitten. Je weet met dit schema dus precies hoe je op een goede manier af kan vallen met een eiwitdieet.

 

Hoe werkt het eiwitdieet?

Je lichaam heeft even de tijd nodig om te wennen aan de toenemende hoeveelheid eiwitten. Het is dan ook raadzaam om een schema goed te volgen en niet overdreven veel eiwitten te gaan eten. Dat zal niet schadelijk zijn, maar het kan wel zijn dat je er zelf aan moet wennen. Met het doel om veel af te kunnen vallen en het dus ook een tijdje vol te kunnen houden, is het zeker raadzaam om het eiwitdieet schema zeker een week of twee de kans te geven. In dat geval ben je al door een deel van het eiwitdieet schema 1 heen en heb je alleen 2 nog te gaan.

Om ervoor te zorgen dat de verloren kilo’s er goed afblijven, is het vervolgens zaak om te zorgen dat je balans vindt. Balans vind je door net zo te blijven eten als tijdens het afvallen: dat betekent dus veel eiwitten.

Je ontkomt er in principe niet aan om op zoek te gaan naar eiwitrijke producten en recepten. Er zijn er gelukkig heel veel te vinden.

 

Succesvol afvallen met het eiwitdieet

Je staat op het punt om succesvol af te gaan vallen met een eiwitdieet. Deze twee schema’s zijn daarbij je eerste punt. Maar wil je meer weten? Dan kan het wellicht goed zijn om je te verdiepen in een eiwitdieet dat zich al bewezen heeft, zoals het eerder beschreven dieet van dokter Pierre Dukan.

ADD YOUR COMMENT